Annons

Tvingas packa ihop när värden vill ha 60 000 kronor

Åstorp Plötsligt ville hyresvärden ha 60 000 kronor om året. Nu tvingas den lokala hyresgästföreningen lägga ner.
Kjell-Inge Billsten och Stefan Börjesson från Hyresgästföreningen tog med sig ett släp och lastade möblerna från Omastorpsgatan i Åstorp. Förhoppningsvis kan de plockas upp igen. Foto: Petra Martinsson

– Jag har aldrig varit med om någonting liknande, säger Stefan Börjesson vid Hyresgästföreningen.

Den lokala hyresgästföreningen har varit aktiv på Haga i Åstorp sedan 1970-talet. Här finns cirka 300 lägenheter. Förra året fick den lokala hyresgästföreningen veta att de måste lämna sin dåvarande lokal och flytta in i en mindre. Det var helt okej, tyckte man men sedan fick de plötsligt också veta att hyresvärden, Söderåsen fastighets AB, ville ha 60 000 kronor om året.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

–  När ett område byggs ligger det ofta i projektet att det ska finnas samlingslokaler. De absolut flesta hyresvärdar är positiva till att Hyresgästföreningen har aktiviteter, tar ansvar i området och sköter om en lokal där hyresgästerna kan träffas, säger Stefan Börjesson.

Annons

 Nu måste den lokala föreningen förmodligen lägga ner, det finns inga 60 000 kronor.

 – Jag tycker inte att man visar någon välvilja mot de boende, säger Stefan Börjesson.

Annons
Läs ocksåVärd öppnar för dialog med förening som packat ihop

Söderåsen fastighets AB är ett dotterbolag till Brinova Fastigheter AB. Affärsområdeschef Göran Jönsson säger att han inte känner till detaljerna i ärendet och vill därför först pratat med förvaltaren på plats innan han uttalar sig. Hon är inte tillgänglig förrän nästa vecka.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.