Annons

Uppsalahem slopar inkomstkrav på hyresgäster

Uppsala Uppsalahem slopar inkomstkravet för bostadssökande, enligt ett nytt styrelsebeslut. Det tidigare kravet på att kunna visa upp inkomst sex månader framåt tas alltså bort.
Foto: Uppsalahem
Uppsalahem slopar inkomstkravet för nyuthyrning av lägenheter.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om de allt hårdare villkoren för att få hyra hos de kommunala bostadsbolagen. Många kräver fast anställning och /eller inkomst, trots att det är vanligt med visstidsanställningar på dagens arbetsmarknad. Men på senare tid har flera bolag lätta på kraven, Mimer i Västerås till exempel har slopat inkomstkraven helt. Nu är det Uppsalahems tur.

– Uppsalahem anpassar nu sina regler efter hur samhället ser ut och jag har stort förtroende för att människor själva kan avgöra vilken hyra man har möjlighet att betala, säger Uppsalahems vd Stefan Sandberg i ett pressmeddelande.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Med beslutet vill Uppsalahem underlätta för fler att hyra av bolaget och göra regelverket enklare.

Annons

Hyresgäster som slarvar med hyran är inget stort problem för Uppsalahem, runt 98 procent av bolagets hyresgäster betalar idag sin hyra i tid.

– För Uppsalahems styrelse är det viktigt att ha tydliga och transparenta regler. Med det förenklade regelverket blir det nu enklare för alla, inte bara de med fasta tjänster, att få en hyresrätt hos Uppsalahem, menar Elnaz Alizadeh (s), styrelseordförande för Uppsalahem, i samma pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåSkördetider för Gottsundabarn: "Det är roligt att se hur det växer"En odling med rader av kålblad, täckta av en markväv. Längst bort i bilden springer några barn över fältet. Himlen är klarblå med lätta moln.
Läs också Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.