Annons

Vanvårdade tomten – förlorade kontraktet

Nyheter ​En hyresgäst i Skåne som inte skötte om tomten utan fyllde den med skrotbilar, möbler och annat skräp samt en båt har blivit av med sitt hyreskontrakt.

​Mannen är i 60-årsåldern. Han har bott i villan sedan han var elva år gammal, först hos sin pappa och sedan 1986 med eget kontrakt. Fastigheten ägs av en kommun.

Annons
Kommunen tröttnade på vanvården som fortsatte, trots tillsägelse. Hyresnämnden beslutade därför att kontraktet inte skulle förlängas.
 
Hyresgästen överklagade till hovrätten, och framhöll bland annat att det alltid hade stått bilar på tomten. Han ansåg att kravet på tomtvård var överdrivet eftersom huset är omgivet av skog och saknar nära grannar.
Hovrätten lät sig inte bevekas, utan slog fast att hyresgästen brutit mot kontraktet och därför ska flytta ut.
 

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Kommunen tog bort Catharinas rättigheter bakom hennes rygg – nu tvingas hon flytta Uppsagd för att hunden ylar hemma i lägenheten - nu prövas fallet rättsligt Flyttade till London – krävde att syskonbarnen skulle få överta lägenheten Sönerna slogs med kniv – mamman mister lägenheten Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.