Annons

Växjöhem riskerar skadestånd

Växjö Hyresgästföreningen har gett Växjöhem en underrättelse om skadeståndsanspråk. Det handlar om agerandet kring det hyresgäststyrda underhållet, HLU.

Hyresgästföreningens kamp för det hyresgäststyrda underhållet, HLU, har tagit ett nytt steg.

I dagarna lämnade Hyresgästföreningen in en så kallad underrättelse om skadeståndsanspråk till Växjöhem. En underrättelse innebär att preskriptionstiden hålls och dörren är öppen för en stämningsansökan inom två år.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Framför allt är detta en markering från Hyresgästföreningens sida, att det inte är okej att ensidigt säga upp en överenskommelse. Växjöhem bryter mot hyresförhandlingslagen och förhandlingsordningen. Sker ingen rättelse kommer vi förr eller senare att gå vidare, säger Dennis Nilsson, förhandlare för Hyresgästföreningen.

Hur stort skadestånd kräver ni?

Annons

– Själva anspråket är för närvarande 100 000 kronor men det här handlar inte om summan i sig utan detta är en markering. Vi backar inte i frågan och vägrar bli överkörda, säger Dennis Nilsson.

Läs ocksåMarianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde”

Carina Herbertsson, tf vd för Växjöhem, har tagit emot underrättelsen.

– I dagsläget har jag ingen kommentar kring detta, utan ärendet får ha sin gång, säger Carina Herbertsson.

Läs mer:

Annons
Läs ocksåFördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”Nathalie Lundberg, halvkroppsporträtt, står med vit vinterjacka och långt hår på sin oskottade parkeringsplats som hon har sagt upp. I bakgrunden till höger en P-skylt, till vänster ett höghus med sol på, i mitten två träd och en envåningsbyggnad. Längre bak bostadshuset i tegel. Höjda parkeringsavgifter är ett av många sätt ränteläget påverkar hyresgästers vardag.

”Växjöhem är okunniga”

Växjöhem vill stoppa HLU

Läs också Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Nordanvinden blåser rakt in – hyresvärden gör ingenting Nya hyror på gång - Här är bolaget med högst yrkande hittills i Västra Götaland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.