Annons

Vill inte häva tvångsförvaltningen

Avesta Ännu en gång har förvaltningen av de 700 lägenheterna i Krylbo och Karlbo varit uppe i hyresnämnden. Och ännu en gång sa hyresgästföreningen nej till att tvångsförvaltningen hävs.

I ett år har regionjurist Marie Hammerin-Söderström på Hyresgästföreningen i Borlänge ägnat största delen av sin arbetstid till turerna runt de olika ägarna till fastigheterna i Karlbo och Krylbo. Sammanträdena i hyresnämnden har varit många och timmarna för att söka fakta och hålla reda på alla turer har varit ännu fler.

I torsdags var det alltså dags för möte i hyresnämnden i Västerås igen. Den här gången gällde det Rivellas nya ägares, Waterhouse, begäran om att den tvångsförvaltningen som hyresnämnden beslutade om i slutet av juni ska hävas.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Jag sa nej till att tvångsförvaltningen hävs. Jag har inte sett alla papper på att de har betalat sina skulder, de saknar fortfarande f-skattesedel och deras balansräkning är inte okey, säger Marie Hammerin-Söderström.

Annons

Hon medger också att det samtalsklimat som rått också spelat in för hennes beslut. I somras sa Waterhouse vd Christian Kirkman-Möller bland annat till Hem & Hyra att han tyckte att Hyresgästföreningen sysslade med bedrägerier och att han aldrig mer skulle samarbeta med dem.

Hyresnämnden fattar beslut 17 oktober. Hem & Hyra har inte kunnat nå företrädare för Waterhouse.

Annons
Läs ocksåElen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt"Hyresgäst framför hyreshus i Värnamo.
Läs också När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.