Annons

Vill starta aktivitetshus i Marnäs

Ludvika Ett hus för sport, kultur och umgänge. Det vill Hyresgästföreningen starta i Marnäs i Ludvika. Nu hoppas man att Ludvikahem vill rusta en lokal i området.

Rolf Ryman, förtroendevald i Ludvika, och Eva Ahlenius, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Borlänge, har sedan i höstas arbetat med planer på att ge Marnäs ett allaktivitetshus.

– Rolf är en riktig eldsjäl med massor av erfarenhet från idrottsrörelsen så att sport skulle ingå har varit en självklarhet men vi vill också satsa på musik och teater, berättar Eva Ahlenius.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

I början av september hölls ett första möte där företrädare från flera kommunala förvaltningar, Röda korset, Rädda Barnen, Verdandi och ABF deltog. 

Annons

Sedan november har barn och vuxna träffats på torsdagar och bland annat haft en teckningstävling där barnen fått rita på temat vad de helst vill göra. Och nu hoppas Hyresgästföreningen på en fortsättning i nyrustade lokaler.

– Vi har redan en bra placerad lokal som heter Grönsiskan men den är ganska nedgången så vi hoppas att Ludvikahem vill rusta upp den. Jag tror att alla, men främst barnen såklart, skulle få stor glädje av ett allaktivitetshus i Marnäs, säger Eva Ahlenius.

Annons
Läs ocksåSusannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta”En tvådelad bild. En text med texten skadestånd. En bild på en kvinna som tittar rakt fram.
Läs också Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Överturism ett hot mot bostadsmarknaden: "Hyresrätter en krockkudde" Här är hyresgästernas största problem – vanliga frågan i topp: "Många är oroliga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.