Annons

Villkorad hyreshöjning på Smultronbacken

Sandviken De nya hyrorna på Smultronbacken är klara. Hyran höjs 2 procent från januari. Om hyresvärden utför de förbättringar man lovat får hyran höjas ytterligare.

Hyresgästföreningen och hyresvärden Provinsbostäder har slutit avtal om de nya hyrorna för de 288 lägenheterna på Smultronbacken. Hyrorna höjs med 2 procent från januari.

I överenskommelsen finns också en villkorad ytterligare hyreshöjning. Om Provinsbostäder åtgärdar trafiken i området genom att ställa ut trafikhinder och ordna grindar och om all belysningsarmatur byts i lyktstolparna får de höja hyran med ytterligare 1,7 procent.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Utslaget på ett år motsvarar det den höjning hyresgästerna hos Sandvikenhus fick, 2,7 procent. Provinsbostäder ska också snarast se till att alla hyresgäster får tillgång till grovtvättstugan.

– Det bästa med överenskommelsen är att Provinsbostäder nu lovat att göra boendemiljön tryggare enligt hyresgästernas önskemål. Och om de inte gör vad de lovat då blir det ingen extra hyreshöjning, säger förhandlingsledare Britt-Lis Bivall på Hyresgästföreningen i Gävle.

Annons
Läs också Ökat underhåll och högrehyra på Väster i Motala Aberdeen lovar åtgärder Hyresgäst: "Det har blivit värre och värre med åren" Krafttag mot brister på Väster Aberdeen säljer boråsfastigheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.