Annons

Yxhot blev droppen – hyresgäster sägs upp

Malmö Ett äldre par sprider skräck i ett hyreshus i Malmö. Grannarna känner sig hotade av deras arga lappar och när mannen hotade med att hugga sönder ytterdörren med en yxa fick hyresvärden nog. Nu sägs paret upp.
Foto: Hyresnämnden/Anders Paulsson/montage

Det äldre paret har enbart bott i sin lägenhet i ett par år men har hunnit skriva ett otal otrevliga lappar till sina grannar. Paret känner sig störda och i början av året gick det så långt att de satte upp en lapp där de hotade med krossa ytterdörren ”med en vass yxa”. De anklagar även hyresvärden MKB, det kommunala bostadsbolaget i Malmö, för både ”manipulering” och mutbrott. Men hyresvärden har fått nog. Efter flera varningsbrev som inte har hjälpt har de nu sagt upp paret. Eftersom paret inte vill flytta har fallet landat på hyresnämndens bord.

Det äldre paret hävdar att de störs av olika ljud från grannarna vilket lett till att mannen i paret både ringer på och klagar, skickar brev och skriver hotfulla lappar som han sätter upp i trapphuset. Grannar har polisanmält mannen i paret på grund av hoten. En granne skriver att mannen sprider ”skräck och terror” i hyreshuset och att de boende är rädda för att hamna i hissen med honom. ”Vi trippar fram på tårna för deras skull”, skriver hon i ett brev till MKB som nu hyresvärden använder som bevis i ansökan till hyresnämnden.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Eftersom paret klagat på oljud även när lägenheter stått tomma eller folk varit på semester menar hyresvärden att anklagelserna från paret är grundlösa. En granne var utomlands under hela påsken men det hindrade inte mannen i paret från att ringa på och uttrycka sin frustration över störningarna från lägenheten. Vid det tillfället tog mannen även tag i grannen och skakade henne.

Det äldre paret har vid flera tillfällen ringt störningsjouren som snabbt varit på plats bara för att konstatera att de inte kan höra några onormala ljud från några andra lägenheter i huset. Paret menar å sin sida att de ”plågas av ständig” oro på grund av alla störningar från grannarna.

Annons
Läs också Duvor byggde bo i garderob och elementen försvann – nu blir hyresgästen av med kontraktet Bor i USA – hävdar han pendlar till lägenhet i Göteborg Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.